Nyheter / Blogg


Wordfence – en räddare i nöden

Skrivet av den 17:56 i Nyheter, Teknik, Webb | 0 kommentarer

Wordfence

Upptäckte att en av alla de sajter som jag satt upp och administrerar råkat ut för ett sk. Malware (sabotageprogram) som då och då skickade användare vidare till andra sajter…

Jag funderade på om jag skulle behöva ominstallera hela sajten, men efter en googling hittade jag Wordfence som visade sig vara precis vad jag behövde.

Jag älskar plugin som är välgjorda och professionella mitt i all open source och Wordfence är en pärla. Jag valde direkt att betala för ett premium-konto så att jag fick tillgång till support och full funktionalitet i programmet. Väl värt sina ca $18…

kansla.se – Ny webbutik och plattform till Känsla of Sweden och deras smycken

Skrivet av den 00:51 i Nyheter, Webb | 0 kommentarer

kansla.se - ny butik och webbplattform till Känsla of Sweden och deras funktionelle smycken

Företaget Känsla of Sweden har sedan år 2007 sålt sina s.k funktionella smycken. De säljs på massor av olika platser och är mycket uppskattade och omtyckta av sina köpare.

balonka IT har hjälpt dem med att skapa deras nya webb. Vi valde att bygga deras webb på plattformen Prestashop som är en mycket bra webbutiksplattform.

Du hittar Känsla of Sweden på adressen: http://kansla.se

 

Webb åt Nordiska Rabatthäften AB. www.rabatthaftet.com

Skrivet av den 10:19 i Webb | 0 kommentarer

Rabatthäftet, Nordiska Rabatthäften AB, rabatthaftet.comHar satt upp en webb åt företaget Nordiska Rabatthäften AB på domänen www.rabatthaftet.com (Även den svenska domänen www.rabatthäftet.se pekar dit.)

De ville ha en lättadministrerad webb som enkelt kan byggas ut med mer funktioner allt eftersom arbetet med varje häfte fortskrider. Det är idag en enkel sajt men den kommer successivt att fyllas på med fler funktioner och delar under den närmaste tiden.

Nordiska Rabatthäften AB ger ut Rabatthäftet som är ett sätt för lag, föreningar och klasser att tjäna pengar genom att de säljer dessa häften. Samtidigt är det en förmån för de lokala företag som ges möjlighet att delta i häftet med attraktiva erbjudande som lockar nya och gamla kunder, ger mer försäljning, reklam, samtidigt som man stödjer ungdomar och det lokala föreningslivet.

Mycket WordPress blir det…

Skrivet av den 12:13 i Teknik, Webb | 0 kommentarer

Då jag tidigare nästan uteslutande har använt Joomla som plattform, har det nu oftast kommit att bli WordPress som är förstavalet när man skall bygga sajter. Joomla är ju fortfarande lika bra, enkelt och kompetent, det är mer att WordPress känns lite smidigare och enklare. Oftast är det inte så stora sajter som jag skall bygga och då passar Joomla oftast fantastiskt bra.

Det är så enkelt att modifiera varje del av en WordPress-installation, samt att det enorma utbudet av plugin och mallar gör att man relativt fort och enkelt kan bygga en sajt som passar de mindre företag som jag oftast bygger sajter till.

Erfarenhet

Skrivet av den 17:39 i Uncategorized | 0 kommentarer

Med många års erfarenhet av IT i alla dess olika former, har vi stött på det mesta. Detta gör att vi kan tillgodose många olika typer av företags behov.

Måste man ”Gilla” företag?

Skrivet av den 17:08 i Reflektioner | 0 kommentarer

Flera gånger har jag reagerat över att man måste ”Gilla” ett företag eller en organisation för att följa dem på Facebook.

Problemet är att det känns lite som ett ställningstagande, dvs att jag ”gillar” dem. Jag kanske bara vill följa deras sida för att vara uppdaterad.

Är jag petig och ”märker ord”…? Kanske det, men jag skulle önska att de lade till en knapp som heter typ ”Följ” för de som vill ha informationen/uppdateringarna men nödvändigtvis inte just ”Gillar” sidan…

Gillar INTE Voddler längre…

Skrivet av den 19:36 i Reflektioner | 0 kommentarer

I ett tidigare inlägg har jag förklarat att jag gillar Voddler, men nu orkar jag inte längre. Jag har bokstavligen inte kunnat se en enda film sedan de nylanserade tjänsten och la den ”på webben”. Efter reklamen, när filmen skall börja, möts jag av ett error -”Content Security Error”. Jag (och hundratals andra) har rapporterat detta, men då uppenbarligen inget händer, gav jag idag upp och avinstallerade klienten.

Jag har tidigare sett många filmer och verkligen gillat konceptet, men nu bryr jag mig inte längre. Det finns andra koncept som funkar och som jag kan använda istället.

 

FF blev just lite bättre

Skrivet av den 16:29 i Teknik | 0 kommentarer

firefox, balonka ITJag använder alla webbläsare och växlar mellan dem hela tiden, dels för att jag tycker att de passar olika bra för olika saker samt att jag naturligtvis måste säkerställa att mina webbar och webbapplikationer fungerar i alla sammanhang.

Min absoluta favorit och följdaktligen den jag använder mest frekvent är Opera. Den är outstanding på så många områden.

Firefox som jag har ett slags hat/kärleksförhållande till blev dock just lite bättre när jag hittade följande. Jag hittade nämligen ett sätt att kunna göra så att man kan cykla mellan alla öppna flikar i ”recent order”. Vilket (mig veterligen) tidigare inte varit möjligt utan att ha ngt tillägg installerat.

Om du har 3.6.3 installerat kan du göra följande:

  1. Skriv about:config in adressfältet (tryck sedan enter)
  2. Leta reda på nyckeln ”browser.ctrlTab.previews”. Du hittar den lättare om du filtrerar på ”ctrl”.
  3. Dubbelklicka på raden så värdet ändras till ”true”

Voila, nu fungerar det som man förväntar sig.

 

Aldrig mer…

Skrivet av den 10:03 i Reflektioner | 0 kommentarer

…skall jag göra samma dumma antagande igen!

Jag antog helt enkelt att ett namn aldrig skulle ändras och valde då att i en tabell i en databas använda namnen som id’n. Då denna tabell sedan har många relationer till andra (typ alla) tabeller i databasen, gjorde detta att när ett av dessa namn ändrades fick jag sitta onödigt lääänge med att uppdateringar, bara för att jag varit lat och tyckte att jag varit ”smidig” för några år sedan. Läsbarheten och förståelsen i de relaterade tabellerna ökar ju naturligtvis då jag använde namnet istället för ett ”tråkigt” id…

Men som sagt, nu är det slut med det…. för allt kan ändras, och gör det också troligen.

 

Åååh, alla dessa underbara ”appar”

Skrivet av den 23:37 i Reflektioner, Teknik | 0 kommentarer

jadminmodule, balonka ITJag skall till fjällen några dagar och var beredd på att behöva ta med mig min MacBook, – kunder kan ringa och vilja ha saker uppdaterade på sina webbplatser, men skulle helst skulle jag ha velat slippa.

Det underbara är att jag hittade en App till min iPhone som på ett smidigt sätt hjälper mig att administrera de Joomla-sajter jag har till mina kunder. Naturligtvis kan man göra mycket med Safari i iPhone, men detta är sååå mycket smidigare.

Denna app kompletterar på ett bra sätt den ftp-app jag sedan tidigare haft installerad.

Applikationen för Joomla heter ”J Admin Mobile” – http://www.covertapps.com/jam

FTP-applikationen heter ”FTP On The Go” – http://www.ftponthego.com/