Håller på med ett roligt projekt åt en kund. Det är ett projekt- och materialhanteringssystem som är helt webbaserat och även skall samarbeta med deras ekonomisystem. Jag hade planerat att jobba hela dagen med detta projekt och komma en bra bit till på vägen – men tji fick jag.

Jag har kommit till den punkt att jag vill lägga upp projektet på kundens server och tänkte börja dagen med detta. Systemet är inte alls klart ännu utan det är vissa delar som fortfarande är helt ofärdiga. Jag brukar ofta använda mig av Access som “utvecklingsdatabas” i projekt och sedan byta till SQL Server (eller vad som finns på servern eller som kunden vill ha). Och så har jag ju gjort även denna gång.

Problemet kom nu i och med detta.

Kundens server kör SBS 2008 och det är ju trevligt, det är bara det att jag inte tidigare visste att det inte fungerar (hanterbart smidigt iallafall) att koppla ihop asp.net och en Access-databas med Jet på denna 64bitars plattform.

Så nu 10 timmar senare, efter en massa initial felsökning och sedan implementation/konvertering av databasen till SQL Server är det till slut uppe och snurrar…